Recept van de week: Pavlova met lemon curd en vanilleroom
DIT HEB JE NODIG (voor 8 mini pavlova’s)
6 eiwitten, snuifje zout, 2 el maizena, 300 g suiker, 1/2tl + 1 el vanille extract, 2 tl citroensap, 200 ml room, 2 el poedersuiker, munt,150 g bosbessen, 8 el lemon curd
6 eiwitten, snuifje zout, 2 el maizena, 300 g suiker, 1/2tl + 1 el vanille extract, 2 tl citroensap, 200 ml room, 2 el poedersuiker, munt,150 g bosbessen, 8 el lemon curd
ZO MAAK JE HET
- Verwarm de oven op 120°C
- Splits de eieren
- Klop de eiwitten met je mixer of keukenmachine op met het zout
- Voeg al kloppend, lepel per lepel suiker en maizena toe
- Blijf het eiwit opkloppen tot je een stevig wit schuim krijgt
- Schep nu voorzichtig 1/2 tl vanille extract en het citroensap door het eiwitschuim
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Teken, met behulp van een glas, 8 cirkels op het bakpapier
- Verdeel het eiwitmengsel over de cirkels
- Maak met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de pavlova
- Bak de pavlova 1u in de voorverwarmde oven
- Zet vervolgens de deur van de oven op een kier en laat de pavlova in de oven afkoelen
- Doe de room, de poedersuiker en het vanille extract samen in een kom en klop stijf
- Om te serveren schep je in elke pavlova een lepel vanilleroom en een lepel lemon curd
- Werk af met munt en bosbessen