Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website. Lees onze Privacy Policy
Select Page

Elke week in de bus

Meer dan 2,6 miljoen lezers

Recept van de week: Pavlova met lemon curd en vanilleroom

DIT HEB JE NODIG (voor 8 mini pavlova’s)
6 eiwitten, snuifje zout, 2 el maizena, 300 g suiker, 1/2tl + 1 el vanille extract, 2 tl citroensap, 200 ml room, 2 el poedersuiker, munt,150 g bosbessen, 8 el lemon curd

ZO MAAK JE HET

  • Verwarm de oven op 120°C
  • Splits de eieren
  • Klop de eiwitten met je mixer of keukenmachine op met het zout
  • Voeg al kloppend, lepel per lepel suiker en maizena toe
  • Blijf het eiwit opkloppen tot je een stevig wit schuim krijgt
  • Schep nu voorzichtig 1/2 tl vanille extract en het citroensap door het eiwitschuim
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Teken, met behulp van een glas, 8 cirkels op het bakpapier
  • Verdeel het eiwitmengsel over de cirkels
  • Maak met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de pavlova
  • Bak de pavlova 1u in de voorverwarmde oven
  • Zet vervolgens de deur van de oven op een kier en laat de pavlova in de oven afkoelen
  • Doe de room, de poedersuiker en het vanille extract samen in een kom en klop stijf
  • Om te serveren schep je in elke pavlova een lepel vanilleroom en een lepel lemon curd
  • Werk af met munt en bosbessen