Select Page

Elke week in de bus

Meer dan 2,6 miljoen lezers

Recept van de week: Pavlova met lemon curd en vanilleroom

DIT HEB JE NODIG (voor 8 mini pavlova’s)
6 eiwitten, snuifje zout, 2 el maizena, 300 g suiker, 1/2tl + 1 el vanille extract, 2 tl citroensap, 200 ml room, 2 el poedersuiker, munt,150 g bosbessen, 8 el lemon curd

ZO MAAK JE HET

  • Verwarm de oven op 120°C
  • Splits de eieren
  • Klop de eiwitten met je mixer of keukenmachine op met het zout
  • Voeg al kloppend, lepel per lepel suiker en maizena toe
  • Blijf het eiwit opkloppen tot je een stevig wit schuim krijgt
  • Schep nu voorzichtig 1/2 tl vanille extract en het citroensap door het eiwitschuim
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Teken, met behulp van een glas, 8 cirkels op het bakpapier
  • Verdeel het eiwitmengsel over de cirkels
  • Maak met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de pavlova
  • Bak de pavlova 1u in de voorverwarmde oven
  • Zet vervolgens de deur van de oven op een kier en laat de pavlova in de oven afkoelen
  • Doe de room, de poedersuiker en het vanille extract samen in een kom en klop stijf
  • Om te serveren schep je in elke pavlova een lepel vanilleroom en een lepel lemon curd
  • Werk af met munt en bosbessen

Cookie Instellingen