Recept van de week: Geroosterde bloemkool met champignonsaus
DIT HEB JE NODIG (bijgerecht voor 6 pers)
1 grote bloemkool, 1 el olijfolie, 2 el boter, 1 ui (fijngesnipperd), 250 g champignons in plakjes, 2 teentjes look (fijngesnipperd),1 tl verse tijm, 100 ml kippenbouillon (of groentebouillon), 100 ml room, 100 g geraspte kaas, peper, zout
1 grote bloemkool, 1 el olijfolie, 2 el boter, 1 ui (fijngesnipperd), 250 g champignons in plakjes, 2 teentjes look (fijngesnipperd),1 tl verse tijm, 100 ml kippenbouillon (of groentebouillon), 100 ml room, 100 g geraspte kaas, peper, zout
ZO MAAK JE HET
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Snij de groene bladeren van de bloemkool en was hem onder de kraan
- Plaats de bloemkool in een ovenschotel en smeer in met olijfolie
- Kruid met peper en zout
- Bak de hele bloemkool in ongeveer 50 min gaar in de voorverwarmde oven
- Maak ondertussen de champignonsaus
- Stoof de uisnippers en de plakjes champignons aan in boter
- Voeg look en tijm toe en laat nog één minuutje stoven
- Giet de bouillon en de room bij de champignons
- Breng aan de kook en laat enkele minuten sudderen, tot de saus ingedikt is
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Haal de bloemkool uit de oven en schep de champignonsaus er overheen
- Werk af met de kaas
- Plaats nog 3 à 5 min in de oven, op de grillstand