Select Page

Elke week in de bus

Meer dan 2,6 miljoen lezers

Recept van de week: Geroosterde bloemkool met champignonsaus

DIT HEB JE NODIG (bijgerecht voor 6 pers)
1 grote bloemkool, 1 el olijfolie, 2 el boter, 1 ui (fijngesnipperd), 250 g champignons in plakjes, 2 teentjes look (fijngesnipperd),1 tl verse tijm, 100 ml kippenbouillon (of groentebouillon), 100 ml room, 100 g geraspte kaas, peper, zout

ZO MAAK JE HET

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Snij de groene bladeren van de bloemkool en was hem onder de kraan
  • Plaats de bloemkool in een ovenschotel en smeer in met olijfolie
  • Kruid met peper en zout
  • Bak de hele bloemkool in ongeveer 50 min gaar in de voorverwarmde oven
  • Maak ondertussen de champignonsaus
  • Stoof de uisnippers en de plakjes champignons aan in boter
  • Voeg look en tijm toe en laat nog één minuutje stoven
  • Giet de bouillon en de room bij de champignons
  • Breng aan de kook en laat enkele minuten sudderen, tot de saus ingedikt is
  • Proef en kruid bij met peper en zout
  • Haal de bloemkool uit de oven en schep de champignonsaus er overheen
  • Werk af met de kaas
  • Plaats nog 3 à 5 min in de oven, op de grillstand

Cookie Instellingen