Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website. Lees onze Privacy Policy
Select Page

Elke week in de bus

Meer dan 2,6 miljoen lezers

Recept van de week: kleurrijke herfstsalade

DIT HEB JE NODIG (4 pers.)
300 g parelcouscous, 1 kleine butternut pompoen, 1 rode ui, 3 el olijfolie, 1 el maple syrup, 1 tl komijn, 1 granaatappel, 100g spinazie, 50 g walnoten, peper en zout. Garnering: verse bladpeterselie en pompoenpitten. Dressing: 6 el olijfolie, 2 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, peper en zout.

Tip: heerlijk bij een stukje kip of met fetakaas!

ZO MAAK JE HET

  • Verwarm de oven op 200°C
  • Halveer de butternut en verwijder de zaadjes
  • Schil het vruchtvlees en snij in hapklare blokjes
  • Pel de rode ui en snij in ringen
  • Doe de pompoenblokjes en de rode ui in een ovenschaal
  • Besprenkel met olijfolie en maple syrup
  • Kruid met peper, zout en komijn
  • Rooster ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, schep af en toe om
  • Kook ondertussen de parelcouscous volgens de verpakking
  • Snij de granaatappel in twee en klop met lepel op de halve vruchten om de pitten te verwijderen
  • Meng de ingrediënten voor de dressing
  • Proef en kruid bij met peper en zout
  • Meng de geroosterde pompoen met de parelcouscous, granaatappel pitten,spinazie en walnoten
  • Werk de salade af met verse peterselie en pompoenpitten
  • Serveer met de dressing